Diyanet İşleri Başkanı'ndan Yeni Zelanda'daki Saldırılara İlişkin Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yeni Zelanda'daki cami saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbaş, uluslararası kuruluşlara inisiyatif alma, siyasilere nefret söyleminin önüne geçme, Müslümanlara ise birlik çağrısı yaptı.

15.03.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-15:35) Diyanet İşleri Başkanı'ndan Yeni Zelanda'daki Saldırılara İlişkin Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın saldırılara yönelik açıklamalarında ön plana çıkanlar şöyle :

"Bütün insanlık için barışın ve huzurun en güçlü mekanları olan camilere yapılan vahşice saldırıları şiddetle lanetliyorum. Barış dini İslamın kutsallarına ve mensuplarına karşı ön yargı üreten İslamafobi bir akıl tutulmasıdır. Irkçılık barındıran bir insanlık suçudur. İslamafobik tavrın gerçek amacı her durum ve şartta dinler ve medeniyetler arasında çatışma ortamı oluşturup çıkar sağlamaktır. 

Bütün din ahlak ve hukukta dokunulmaz kabul edilen mabetlere yönelik saldırılar barış içinde birlikte yaşama umuduna kast etmektedir.

Bütün inanç ve vicdan sahiplerini benzeri olaylar karşısında tepkiyi göstermeye, uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşlarını insan hakları ve inanç özgürlükleri konusunda daha çok inisiyatif almaya, siyasi mekanizmaları ve yöneticileri nefretin ve düşmanlığın önlenmesi hususunda gerekli tedbirleri alarak güvenlik ve hukukun gereğini hassasiyetle yerine getirmeye davet ediyorum.

Müslümanlar, camilere ve kutsallarına yapılan saldırılar başta olmak üzere bütün sorun ve zorlukları aşma, birlik ve beraberliklerini güçlendirme konusunda daha duyarlı olmalı, fitne ve tefriklara karşı uyanık olarak iş birliği içerisinde hareket etmelidir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal