Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma günü kapılarını ibadete açacak olan Ayasofya Camii'yle alakalı açıklamada bulundu.

22.07.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-16:04) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya Açıklaması

Erbaş, Ayasoyfa'nın içindeki mozaiklerle ilgili soruyu, "Diğer resimler de şu an perdeleniyor, teknolojik imkanlardan faydalanarak. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor' ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuma günü kapılarını ibadete açacak Ayasofya Camii'yle alakalı açıklamada bulundu. Ali Erbaş, 'İlk namazda birer metre arayla 700 ila bin kişi arasında olacak' ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'nın içerisinde yer alan mozaikler ve resimlerle alakalı soruya da, 'Şu anda devam ediyor. Bir kısmı tamamlandı. Diğer resimler de şu an perdeleniyor, teknolojik imkanlardan faydalanarak. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor' ifadeleriyle cevap verdi.

Danıştay'ın 2 Temmuz tarihinde gördüğü  mahkemeden sonra Ayasofya'nın tekrardan ibadete açılmasına karar almıştı.

Artık resmi bir şekilde cami olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen Ayasoyfa'da 86 senenin ardından cemaatle ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Camiye iki imam ile dört müezzin atandı.

Danıştay kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı ve bu karar sevinçle karşılanmıştı. 81 ilde bu kararın ardından şükür namazı kılınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal