Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş İran'a Gitti

Diyanet İşleri Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş, resmi temaslar için çıktığı bölgesel ziyaretin İran ayağı için Tahran'a gitti. Burada açıklamalar yapan Erbaş, "Türkiye ve İran olarak ümmetin hizmetine sunacağımız çok iş ve hizmet var." dedi.

01.12.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-09:47) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş İran'a Gitti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş resmi temaslar yapmak için gittiği İran'in başkenti Tahran'da İran Dünya İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Araki ile bir araya geldi.

Ürdün, Katar ve İran'ı içine alan 6 günlük bölgesel gezisi çerçevesinde bugün Tahran'a giden Erbaş, İran heyetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını sundu.

İRANLI KANAAT ÖNDERLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Toplantının Diyanet İşleri Başkanlığı ve İran Mezhepleri Yakınlaştırma kurumu arasındaki müzakereleri bir adım öteye taşıyacağını söyleyen Erbaş, vazifeye başlamasının ardından çok istemesine karşın yoğun programdan sebeple İran ziyaretinin bugüne dek ertelendiğini ifade etti.

"Türkiye ve İran olarak ümmetin hizmetine sunacağımız çok iş ve hizmet var." diyen Erbaş, bunun önünde dahili ve harici engellerin olduğunu söyleyerek, "Bize düşen bu engelleri aşarak sabırla ve güçlü bir iradeyle İslam ümmetinin selameti için çalışmaktır. İslam dünyası günümüzde büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Savaşlar, terör örgütleri, göçler, İslamofobi, hizipçilik, fakirlik ve cehalet bunlardan bir kısmıdır." biçiminde konuştu.

PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜNE KATKI

Bölgenin dost ve kardeş iki güçlü devletinin alimleri olarak sorunların çözümüne dönük katkı sağlayacak sorumluluklar yüklenmeleri lazım olduğunu söyleyen Erbaş, şöyle dedi: "Siyonist ve emperyalist güçler kendi emellerine varmak için kardeş ve dost iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden kesinlikle memnuniyet duymamakta. Tam tersi mevcut olan ayrıştığımız başlıkları özellikle basın ve sosyal medya ortamlarında ön plana çıkararak sözüm ona ihtilaf mevzularının üstünde ittifak yaptığımız meselelerden daha fazla olduğu biçimde algı oluşturma amacındalar. Bölgenin bu iki büyük dost ve kardeş devletinin alim ve akil insanları bu oyunun bozulması için elinden gelen azami çabayı sarfedecektir inşallah."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal