Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 300 Bin Kişi İle Yenikapı'da Teravih Namazı Kılınacağını Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 1 Haziran tarihinde İstanbul Yenikapı’da 300 binin üzerinde vatandaş ile beraber açık havada teravih namazı kılacaklarını duyurdu.

30.05.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-10:22)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, başkanlık binasında basın muhabirleri için bir iftar yemeği düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeğinden sonra açıklamalarda bulunan Erbaş, dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahiplerine 100 binden fazla gıda paketi dağıttıklarını, 200 bin kişiye iftar verdiklerini, yurt içinde 40 bin adet alışveriş kartı verdiklerini, yurt içinde 5 bin yurtdışın da 11 bin çocuğuna bayramlık kıyafet yardımı yaptıklarını ifade etti.

Toplamda 22 milyon lirayı aşkın yardım yaptıklarını belirten Erbaş, 'Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Milletimizin yardım elini, büyük bir sorumluluk, hassasiyet ve şeffaflıkla, yurt içi ve yurt dışında ihtiyacı olan kardeşlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Buna ihtiyacımız var. Muhtacın yardım almaya ihtiyacı olduğu gibi, imkânı olanın, zenginin de yardım etmeye ihtiyacı var. Çünkü yardımlaşmak hepimize iyi gelecek. Hepimize iyilik getirecektir.

İnşallah 1 Haziran Cumartesi akşamı İstanbul Yenikapı’da 300 binin üzerinde vatandaşımızla açık havada teravih namazı kılarak bu yılın Ramazan ayını taçlandırmış olacağız. İstanbul’un fethinin 566’ını yıldönümü münasebetiyle Yenikapı’da İstanbullu kardeşlerimizle birlikte Enderun usülü teravih namazı kılacağız. Buradan bu faaliyetimizi de duyurmuş olayım.

Şimdiden Kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı tebrik ediyor, bu mübarek zamanların, sizlere, ailelerinize, milletimize ve tüm Müslümanlara huzur ve esenlik getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal