Diyanet 36 İle Kadın Müftü Yardımcısı, 20 İlçeye Müftü Atması Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilecek kurum içinden yazılı ve sözlü sınav neticesine göre 36 ile kadın müftü yardımcısı, 20 ilçeye de müftü ataması olacak.

18.04.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-09:15) Diyanet 36 İle Kadın Müftü Yardımcısı, 20 İlçeye Müftü Atması Yapacak

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca İstanbul, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Mersin, Muş, Niğde, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak'taki 'il müftü yardımcısı' kadrosuna kurum içi naklen kadın personel alımı yapılacak.

100 PUAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTUTLACAK

İki aşamalı olarak yapılacak sınavda yazılı sınav konuları Kur'an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam Tarihi ve İslam Ahlakı, Dini ve Mesleki Genel Kültür, Başkanlık ve devlet memurları ile lakalı mevzuattan meydana gelecek. Sözlü sınavda ise sınava girecek kişiler sınav komisyonunun her bir üyesi tarafından Kur'an-ı Kerim kıraat, anlam ve tefsiri, Arapça, dini bilgiler ve mevzuat konularından 100 puan üzerinden değerlendirilecek.

20 İLÇEYE MÜFTÜ ATAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek bir başka yazılı ve sözlü sınavla kurum içi naklen atamayla birlikte 20 ilçe müftüsü alımı olacak. Başvuru yapacak adaylarda en az 4 senelik din ile ilgili yükseköğretim mezunu ve ihtisas kursu belgesine sahip olmaları veya ilahiyat ölümünde doktora yapmaları şartı bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal