Dışişlerinden Mısır-Yunanistan-GKRY'nin Zirve Bildirisine Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Kesimi’nde gerçekleştirilen Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesinin bitiminde yayımlanan bildiriye tepki verdi.

22.10.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-09:00) Dışişlerinden Mısır-Yunanistan-GKRY'nin Zirve Bildirisine Tepki
Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Kesimi’nde yapılan Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesi ile alakalı açıklamada bulundu. Zirvenin ardından Yunanistan, GKRY ve Mısır, Türkiye'nin kapalı Maraş'ta yaptığı faaliyetleri, Doğu Akdeniz'de yaptıkları sondaj çalışmalarını ve Ege'deki faaliyetlerini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Dışişleri'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesi sonunda yayımlanan ve bu üçlünün önceki toplantılarından da artık alışılageldiği üzere, ülkemize karşı mesnetsiz itham ve iddialar içeren bildiriyi bütünüyle reddediyoruz.

'Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve işbirliğini desteklemek' amacını taşıdığı öne sürülen bu üçlü oluşum tarafından yayımlanan bildirilerin her seferinde ülkemizi hedef alması, bu ülkelerin asıl niyetlerini ortaya koymaktadır.

Doğu Akdeniz’de gerçek işbirliği, ancak içinde Kıbrıs Türklerinin de olacağı, tüm kıyıdaş ülkeleri içine alan kapsayıcı bir yaklaşımla sağlanabilir. Bölgedeki sorunları yaratan ülkeler, maksimalist ve düşmanca politikalarını değiştirmedikçe sorunların çözümü olamazlar. Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarımızı hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz.''
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal