Dışişleri Irak'taki Taci Üssü'ne Yapılan Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak'ta DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu ve NATO Irak Misyonu personelinin bulunduğu Taci Üssü'ne gerçekleştirilen saldırı kınandı.

12.03.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-11:57) Dışişleri Irak'taki Taci Üssü'ne Yapılan Saldırıyı Kınadı

Geçtiğimiz gün, Irak'ın başkenti Bağdat’ın kuzeyinde, ABD askerlerinin bulunduğu Taci Askeri Üssü’ne 10 adet katyuşa füzesi atıldı. Saldırı sonrası 3 askerin öldüğü, 12 askerinde yaralandığı bildirilirken, Dışişleri Bakanlığı tarafından saldırıyı kınayan bir açıklama yayınlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Irak makamlarından bu saldırıyı düzenleyenleri bir an evvel yakalayarak yargı önüne çıkarmalarını ve ileride böyle saldırıların tekrarlanmasını önleyecek tedbirleri almalarını bekliyoruz. Irak’ın terörle mücadelesine destek veren ve güvenlik kapasitesinin inşasına katkıda bulunan yabancı ülke personelini hedef alan bu saldırının, bölgemizin istikrar ve güvenliğini tehlikeye atacak yeni bir çatışma sarmalına yol açmamasını temenni ediyor, tüm taraflara itidal içinde hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal