Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçilere Sert Uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Dış Rumlar Konferansı"nda İsrail ve Mısır'lı büyükelçilerin Türkiye'yi tehdit etmesine çok sert tepki verdi.

30.07.2018-20:54 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-21:39)

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lefkoşa'da yapılan " Dış Rumlar Konferansı"nda İsrail ve Mısır'lı büyükelçilerin Türkiye'yi tehdit etmesine sert uyarı geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’dan, bazı Büyükelçilerin GKRY’nin Doğu Akdeniz’deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerine ilişkin açıklama geldi.

Aksoy ‘’Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda, bazı Büyükelçilerin, Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak sürdüregeldiği hidrokarbon faaliyetleri konusundaki destek beyan eden ifadelerini yersiz buluyoruz. Söz konusu ülkelerin temsilcilerine hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözümün henüz tesis edilmemiş olduğu bir ortamda, Kıbrıs Rum tarafının Ada’nın yegane sahibi gibi davranmakta ısrar ederek tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerine devam etmesi kabul edilemez bir durumdur’’ diye konuşan Aksoy ‘’Söz konusu faaliyetlerle Rum tarafı, Ada’nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını hiçe saymaktadır. Rum Yönetimi’nin bu uzlaşma ruhundan uzak tutumu, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin ulaşmak için yoğun çaba sarfedegeldiği olası çözümle Ada’da ve Doğu Akdeniz’de ortaya çıkabilecek kazan-kazan temelli ekonomik işbirliği potansiyelini henüz idrak edemediğini göstermektedir’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal