Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye PKK Anlaşması Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'nin'Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) komutanlık eden PKK teröristi Ferhat Abdi Şahin eylem planı hazırlamasına sert tepki geldi.

02.07.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-12:49)

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'in (BM,) bir terör örgütüyle anlaşma yapmasının hiçbir biçimde izah edilemeyeceğini söyleyerek, bu durumun aynı zamanda BM'nin terörizmle alakalı aldığı kararların bizzat BM tarafından açık bir ihlali olduğuna değinildi.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Bakanlıktan paylaşılan açıklamada, "BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba'nın terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) komutanlık eden PKK teröristi Ferhat Abdi Şahin ile BM'nin Cenevre Ofisi'nde üyelerin bilgisi haricinde biraraya gelerek bir eylem planı imzalaması BM adına son derece vahim bir olaydır, şiddetle kınıyoruz" denildi.

"BM'NİN TERÖR ÖRGÜTÜYLE ANLAŞMA YAPMASI HİÇBİR ŞEKİLDE İZAH EDİLEMEZ"

Açıklamada, "Söz hususu gelişme ardından BM makamları nezdinde derhal gerekli girişimler yapılmıştır. Terörle mücadelede ön saflarda olması gereken BM'nin bir terör örgütüyle anlaşma yapması hiçbir biçimde izah edilemez. Bu durum aynı zamanda BM'nin terörizmle alakalı aldığı kararların bizzat BM tarafından açık bir ihlalidir. BM'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin çocuklara karşı zorla silah altına alma dahil en ağır insancıl ve uluslararası hukuk suçlarını işlediğini kabul etmesi, terör örgütünün sicilinin bir defa daha gözler önüne serilmesi açısından önemlidir. Fakat BM'nin bu problemi çözmek için eli kanlı terör örgütünü muhatap alması kesinlikle kabul edilemez" sözlerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal