Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Birliği'nin Türkiye Raporuna Tepki

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Avrupa Birliği'nin Türkiye raporunu değerlendirdi. Kaymakçı, "Bu rapor, AB'nin krizlerini yansıtmaktadır. Raporda olan haksız ve orantısız eleştirileri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

29.05.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-18:15)

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Avrupa Birliği'nin bugün açıkladığı Türkiye raporunu değerlendirdi. Kaymakçı, "Bu rapor, AB'nin krizlerini yansıtmaktadır. Raporda olan haksız ve orantısız eleştirileri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Raporun katılım perspektifinden uzak bir dille kaleme alındığını söyleyen Kaymakçı, "Türkiye sapasağlam yerinde duruyor, Türkiye Avrupa'nın parçasıdır. Türkiye, engellere karşın sürece sahip çıkıyor" sözlerini kullandı.

Kaymakçı'nın sözlerinden öne çıkanlar:

"KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Genişleme politikasının önemi her sene artıyor. Türkiye'de raporda olan tutarlı ve makul eleştirileri tabiki not edecek fakat raporda yer alan haksız ve orantısız eleştirileri kabul etmemiz mümkün değildir. Detaylu bir değerlendirmemiz komisyonla görüşülecektir. Bu rapor AB'nin kendi, varoluşsal krizlerini yansıtıyor. AB ülkemize maalesef tarafsız yaklaşamamakta Türkiye'deki mevcut durumu tespit edememektedir. Popülist bakış açısı kurumlara sirayet etmiştir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal