Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye Sert Eleştiri

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi'nin Türkiye için verdiği kararları sert bir dille eleştirdi. Eleştiride AB'nin tutarsız ve yanlı tavrından dem vuruldu.

27.06.2018-15:22 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-15:15) Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye Sert Eleştiri

Dışişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi'nin Türkiye için verdiği kararlara tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamada, AB Genel İşler Konseyi'nin Türkiye ile alakalı aldığı kararlara tepki gösterildi.

Açıklamada, "AB'nin Türkiye'ye adil ve dürüst olmadığı bir defa daha görülmüştür" sözlerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

" Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi’nin 26 Haziran’da yapılan görüşmesinde verilen kararların ülkemiz ile alakalı kısmı bir defa daha AB’nin ülkemize karşı önyargılı ve gerçekle örtüşmeyen duruşunu göstermiştir.

Söz konusu kararlarda, ülkemizin adaylık durumuna halel getirilmemekle beraber, “AB Genişlemesi” konusunda katılım sürecimizin devamının manasız bir nedn-sonuç ilişkisi içinde yeni şartlara bağlanmasını hiçbir biçimde kabul edemeyiz.

Ayrıca, hem ülkemizin hem de AB’nin menfaatlerine hizmet verecek olan Gümrük Birliği güncellemesinin de koşullara bağlanmasını anlamak imkansızdır.

AB’nin, Türkiye’ye adil ve dürüst olmadığı bir defa daha gün yüzüne çıkmıştır. AB’nin söz konusu duruşuna karşın süreçten uzaklaşanın bizim olduğunu iddia etmek iki yüzlülük ve çelişkidir."

AB BAKANI ÇELİK'TEN TEPKİ

Ayrıca AB Genel İşler Konseyi'nin Türkiye'nin AB'den uzaklaştığı doğrultusundaki raporuna bir eleştiri de AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, Twitter hesabından yayınladığı açıklamalarda, "AB bu açıklaması ile 18 Mart anlaşmasına uymayacağını açıklamıştır. AB'nin ülkemize karşı seçici ilişki tarzını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal