Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye Doğu Akdeniz Tepkisi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "AB'nin, üye ülkelerinin, üçüncü ülkelerle kara, deniz ve hava sınırlarını belirleme noktasında yargılama gücü ve yetkisi yoktur" ifadesinde bulundu

18.06.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-15:53)

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) en büyük siyasi grup olan Avrupa Halkları Partisi'nin (EPP) AB Komisyonu Başkan Adayı Manfred Weber'in Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına ilişkin ifadelerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

Kaymakcı, söz konusu paylaşımında, "AB'nin, üye ülkelerinin, üçüncü ülkelerle kara, deniz ve hava sınırlarını belirleme konusunda yargılama gücü ve yetkisi yoktur ve bu hususta AB'ye izin verilemez. "Üyelik dayanışması" uluslararası hukukun önüne geçemez ve Kıbrıslı Rumların tek taraflı iddialarını haklı çıkaramaz" sözlerini aktardı.

WEBER'DEN RUM KESİMİNE DESTEK  

Weber, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına karşın AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tek taraflı iddialarına destek çıkmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal