Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: ABD'den YPG Konusunda Türkiye'nin Güvenliği İçin Somut Adım Bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adımlar bekliyoruz" ifadesinde bulundu.

26.04.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-14:34) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: ABD'den YPG Konusunda Türkiye'nin Güvenliği İçin Somut Adım Bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy açıklamalada bulundu.

Aksoy’un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

* ABD’den YPG konusunda Türkiye’nin güvenliği için somut bir adım bekliyoruz.

* ABD’nin tehdit diline başvurduğu belli oluyor. ABD’nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor. Güvenli bölgeden beklentimiz net. Türkiye’nin kontrolünde bulunmalı, YPG yer almamalı ve 20 mil yani 32 km olmalı.

* İdlib’de Rusya İle sükunetin sağlanması noktasında hem fikiriz.

* Ermeni sözcüsünün sarfettiği kelimeler devlet üslubu olmadığını gösteriyor. Ermenistan arşivleri açık değil yalnızca Ermeni iddialarını destekleyen bölümler açık.

'MACRON'UN İFADELERİNİN BİR KARŞILIĞI OLACAK'

* Macron’un 24 Nisan’ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransız Cumhurbaşkanı’nın sarfettiği ağır ifadelerin bir karşılığı olacak.

* Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28-29 Nisan’da Bağdat-Erbil ve Basra’ya ziayret düzenleyecek. Çavuşoğlu, Irak Cumhurbaşkanı, başbakanı ve dışileri bakanıyle beraber IKBY Başbakanı, başbakan yardımcısı ve güvenlik konseyi başkanıyla da bir araya gelecek.

* ABD’den PYD, YPG ve FETÖ başta olmak üzere ülkemizin güvenliğine ilişkin konularda somut adımlar atmasını bekliyoruz.

* ABD hükümetinin tekrardan tehdit diline başvurduğunu görüyoruz fakat bunun işe yaramadığını biz daha önce gördük. ABD’nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını bir an önce anlaması gerekiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal