Dışişleri Bakanlığı Katliam Olarak Niteledi ve Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin halkına karşı başlattığı saldırıları katliam olarak niteledi ve kınadı.

14.05.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-17:14) Dışişleri Bakanlığı Katliam Olarak Niteledi ve Kınadı

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve ilgili tüm BM Kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyoruz. Bu tasarrufu hukuki açıdan yok hükmünde saydığımızı yineliyoruz. Filistin halkının meşru haklarını yok sayan bu adımın bölgesel barış, güvenlik ve istikrara hizmet etmeyeceğini vurguluyoruz’’ şeklinde ifadeler yer aldı.

13 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Olağanüstü Zirvesi ve 21 Aralık 2017 tarihinde BM Genel Kurulu’nda alınan Kudüs konulu kararların, ABD’nin bu gayri meşru girişimin uluslararası kuruluşlar tarafından reddedildiğini gösterdiği ifade edildi.

"KATLİAMI LANETLİYORUZ"

Dışişleri tarafından yapılan açıklamada, "ABD Yönetimi bu tutumunda ısrar ederek, Ortadoğu’daki en temel sorunun çözüm zeminini tahrip etmiştir. Barış sürecinde ortaya konulan yerleşik parametreleri aşındırma riski taşıyan bu kararın bölgede yol açacağı menfi sonuçların sorumluluğu da bütünüyle ABD Yönetimi’ne ait olacaktır. Bu adımdan cesaret alan İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uygulamakta oldukları katliamı lanetliyoruz.

Filistin meselesi kalıcı ve adil bir çözüme kavuşmadıkça, Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, ne bölgesel ne de küresel huzur ve istikrar mümkün olacaktır.

Ülkemiz bundan sonra da barış sürecinin sağlıklı bir zeminde canlandırılması ve bölgede adil, kapsamlı ve sürdürülebilir barışın tesisi için uluslararası toplumun sorumluluk sahibi üyeleriyle çalışmaya devam edecektir" vurgusu yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal