Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in İşgalci Anlayışını Şiddetle Reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in yasa dışı yerleşim yerleri kararı ile ilgili "Uluslararası hukuku, BM kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı şiddetle reddediyoruz" duyurusu yaptı.

22.02.2020-00:03 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-23:59) Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in İşgalci Anlayışını Şiddetle Reddediyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkede seçimlere çok kısa bir zaman kala, işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde yine çok sayıda ilave konut inşa edileceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Açıklama şu sözlere yer verildi:

"Uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan bu işgalci anlayışı bir kez daha şiddetle reddediyoruz. Her seçim öncesinde Filistin halkının haklarını gasbetmeyi ve uluslararası hukuku ayaklar altına almayı adet edinen İsrail Yönetimi’nin bu alışkanlığını sürdürdüğü görülmektedir. İsrail’in söz konusu yasadışı adımları atarken ABD tarafından bir süre önce açıklanan sözde barış planından da cesaret aldığı açıktır. Filistin toprakları Filistin halkınındır. İşgalci zihniyet bu gerçeği hiçbir zaman değiştiremeyecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal