Dışişleri Bakanlığı Afganistan'da Anma Töreni Sırasındaki Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir anma töreni esnasında roketli ve silahlı saldırıyı kınadı.

06.03.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:55)  Dışişleri Bakanlığı Afganistan'da Anma Töreni Sırasındaki Saldırıyı Kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir anma töreni esnasında roketli ve silahlı saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan gelen açıklamada, "Bugün Kabil’de pek çok önde gelen Afgan siyasetçinin katıldığı bir anma töreni sırasında gerçekleştirilen saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir." belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Afganistan’da barış ve uzlaşı çabalarının hız kazandığı kritik bir dönemde gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Şiddet ve terör eylemleriyle bir sonuca varılamayacağını yineliyoruz. Tüm Afgan halkına ve onların siyasi temsilcilerine birlik ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, Afgan halkına taziye dilekleri iletti.

Kabil'in Musalla bölgesinde Hazaraların eski başkanı Abdul Ali Mezari'nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle yapılan anma töreninde, Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili'nin açıklaması esnasında roketli ve silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda 27 sivil yaşamını yitirirken, 29 kişi yaralanmıştı.

Törene katılan Afganistan İcra Kurulu Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Abdullah Abdullah, Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili ve Hazara başkanlarından Muhammed Muhakkik saldırıdan yarasız kurtulmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal