Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Güvenli Bölge Açıklaması: Münbiç Gibi Olmayacak

ABD ile yürütülen güvenli bölge görüşmeleriyle alakalı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Münbiç gibi olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

09.08.2019-15:46 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-16:05) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Güvenli Bölge Açıklaması: Münbiç Gibi Olmayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de bir yandan terörle mücadele, bir de söylediğimiz gibi ABD ile orada terör koridorunu ortadan kaldırmak, onun yerine barış koridoru veya güvenli bölge oluşturmak için uğraşıyoruz. Fakat bu çalışma süreci Münbiç gibi olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

11. Büyükelçiler Konferansı Samsun'da özel bir otelde yapıldı. Büyükelçilerin katıldığı toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, genel siyasi durum ve dış ilişkiler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Çavuşoğlu, tekrar gündeme gelen güvenli bölge veya barış koridorunun Münbiç gibi olmayacağına dikkat çekti.

"BİZİM İÇİN HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ"

Yeni yapılması düzenlenen güvenli bölgenin Münbiç'e benzemeyeceğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Kolay bir bölgede yaşamıyoruz. Terörle mücadelede ikiyüzlülüğü ve çifte standartları görüyorsunuz. Biz terörün her türlüsüyle mücadele veriyoruz. Etrafımıza baktığımız vakit Karabağ Bölgesi, Gürcistan'daki itilaflar, Rusya-Ukrayna tansiyonu, Kırım'ın durumu. Moldova'daki itilaflar var. Bunların tamamının risk potansiyelleri var. Bunlar bölgedeki tansiyonu arttırıyor. Ara bir volkanik dağlar gibi püskürme oluyor. Bunların çözümü çok rahat değil. Elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Güneyimize gittiğiniz vakit sıcak çatışmalar var. Irak'ta şimdi seçimden sonra düzeliyor. En fazla destek veren biziz. Suriye'de bir yandan terörle mücadele, dün de söylediğimiz gibi Amerika'yla oradaki terör koridorunu ortadan kaldırmak, onun yerine barış koridoru veya güvenli bölge oluşturmak için uğraşıyoruz. Fakat bu çalışma süreci Münbiç gibi olmayacak buna müsaade etmeyeceğiz. Bir oyalama sürecine kesinlikle müsaade etmeyiz. Çünkü bu bizim için hayati derecede önemlidir. Bir güvenlik konusudur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal