Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: S-400 Alımının Ertelenmesi Gündemde Yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'dan alınacak S-400'lerle ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, alımın ertelenmesinin gündemde olmadığını söyledi.

15.05.2019-13:55 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-13:50)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan alınacak savunma sistemi S-400'le alakalı açıklamalar yaptı. Programla alakalı ertelemenin ya da durdurmanın gündemde olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ABD'ye mesaj gönderdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar'i kabul etti. Çavuşoğlu, basın toplantısında S-400 ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, şu sözleri kullandı:

ABD'YE S-400 MESAJI

"S-400 ile alakalı bir erteleme söz hususu değil. Bu ön koşullarda anlaşma mümkün değil. Amerika da yapıcı ve iyi niyetliyse bu durumlar değerlendirilir. Görüş alışverişinde nasıl olabilir diye aktarımda bulunuyoruz. Bir anlaşma olması gerek ki çalışma olur mu olmaz mı değerlendirilir."

ANKARA-MOSKOVA GÖRÜŞMESİ

"Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda konuştu. Ben de odadaydım. İdlib meselesinde çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi hususunda iki lider anlaştılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması gerek. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye söylentiler var, bunların da masaya yatırılması gerek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal