Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD’li Mevkidaşı Pompeo Görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun rahip Brunson krizinden sonra Singapur'da görüşmesi bekleniyor.

30.07.2018-20:36 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-20:32) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD’li Mevkidaşı Pompeo Görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Singapur'da görüşmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rahip Brunson krizine dair ABD'li mevkidaşı Pompeo ile geçtiğimiz günlerde telefonla birden fazla kez konuşmuştu.

ABD tarafından yapılan yazılı açıklamada "Rahip Brunson konusunun çözümü için girişimler devam edecek. İki tarafın ortak kaygıları dile getirildi" ifadelerine yer verilmişti.

YAPTIRIM AÇIKLAMALARI

İki bakan, Rahip Brunson'ın ev hapsine alınması sonrasında, ABD'den gelen "yaptırım" açıklamalarının sonrasında bir görüşme yapmışlardı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu yapılan görüşmede Pompeo'ya hukuk kurallarının herkes için geçerli olduğunu ve Türkiye'nin kimseni tehdidine boyun eğmeyeceğini ifade etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal