Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Trump'a Yanıt: Tehdide Pabuç Bırakmayız

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehditlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan cevap geldi. Çavuşoğlu, "Stratejik partnerler sosyal medyadan açıklama yapmaz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayız" dedi.

14.01.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-13:16) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Trump'a Yanıt: Tehdide Pabuç Bırakmayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda yaptığı ortak basın toplantısında açıklamalar yaptı. Bakan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın tehdit içeren Türkiye paylaşımı ile alakalı, "Stratejik partnerler sosyal medyadan açıklama yapmaz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayız" sözlerini kullandı.

"STRATEJİK ORTAKLAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KONUŞAMAZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda ortak basın toplantısı yaptı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Stratejik partnerler sosyal medya üstünden açıklama yapmaz. Güvenli bölge teklifi Sayın Cumhurbaşkanınındır. Kararlılığımızı fark edince güvenli bölge teklifini meydana attılar.

"KÜRTLERLE, TERÖRİSTLERİ BİR TUTARAK BİR YERE VARAMAYIZ"

Kürt kardeşlerimizin en büyük dostu Türkiye'dir. Kürtlerle teröristleri bir tutarak bir yere ulaşamayız. Bunu ABD'li ve Avrupalı muhataplarımıza söylüyoruz.

"TÜRKİYE'Yİ EKONOMİK OLARAK TEHDİT ETMEKLE BİR YERE VARILAMAZ"

Trump çekilme kararını duyurduktan sonra üstünde baskı var. O tweet'i de iç politika için attı. Türkiye'yi ekonomik olarak tehdit etmekle bir yere ulaşamaz.

"TÜRKİYE HİÇBİR TEHDİDE PABUÇ BIRAKMAZ"

Türkiye hiçbir tehdide pabuç bırakmaz. Bir yandan ekonomik sıkıntılar, diğer yandan terör tehdidi gösterildiği vakit bu halk der ki ben aç kalırım susuz kalırım terörle mücadele yaparım.

"TRUMP'IN KULLANDIĞI DİLİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Trump'ın kullandığı dili tasvip etmiyoruz. Twitter üstünden böyle bir iletişimi de doğru bulmuyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal