Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Rum Bakana Sert Cevap

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri için yer aldığı New York'ta, kendisini görünce Kıbrıs'ta federasyon meselesini açan Rum yönetiminin dışişleri bakanına, sert tepki verdi.

24.09.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-10:01)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri için yer aldığı New York'ta, kendisini görünce Kıbrıs'ta federasyon meselesini açan Rum yönetiminin dışişleri bakanına, "Senin liderin bunu reddetti. Önce neyi müzakere edeceğimize karar vermemiz lazım." yanıtını sundu.

Görüşmeler sırasından alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, New York'taki BM binasının koridorlarında Güney Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis ile yüz yüze geldi. Rum Bakan, Çavuşoğlu'nu görünce elini uzatarak "Neden hemen federasyon konusunda anlaşmıyoruz?" sorusunu sordu.

‘Neyi Müzakere Edeceğiz, İki Devlet Mi, Başka Bir Şey Mi?’

Müzakere etmek için müzakere edilmeyeceğini daha önce de söylediğini vurgulayan Çavuşoğlu, Rum bakana "Senin liderin bunu reddetti. Önce neyi müzakere edeceğimize karar vermemiz lazım. Neyi müzakere edeceğiz, iki devlet mi, başka bir şey mi?" cevabını sundu ve elini çekti.

 ‘Sadece Bir Çözüm Var, İki Toplumlu İki Kesimli Federasyon’

Hristodulidis, “Neyi müzakere edeceğimiz belli. Sadece bir çözüm var, iki toplumlu iki kesimli federasyon. İki devlet veya konfederasyonu unutun.” diye karşılık verince Bakan Çavuşoğlu, iki yıl önce İsviçre'nin Crans-Montana kasabasında Anastasiadis ile yaptıkları görüşmeleri belirtti ve şu yanıtı verdi:

"Son sefer (Crans Montana'da) senin önünde senin liderin konfederasyonu ortaya attı. (Rum lider) Anastasiadis geçen yıl bir 'federasyon', bir 'konfederasyon' dedi. Önce neyi müzakere edeceğimizi açıkça tartışmamız lazım. Biz yıllardır çözüm için uğraşan taraf olduk, hem Annan Planı'nda hem Crans Montana'da."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal