Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İran'a Yaptırım Açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'a yönelik yaptırımlara dair başka ülkelerin ambargo kararlarını uygulamak zorunda olmadıklarını ifade etti.

24.07.2018-17:57 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-18:47) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İran'a Yaptırım Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ile müşterek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'a yönelik yaptırımlara dair, "ABD, İngiltere, başka ülke olsun, onların yaptırım kararlarına biz uymak zorunda değiliz’’ diye konuştu.

"YAPTIRIMLARI DA DOĞRU BULMUYORUZ"

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin önceden AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına da katılmadığını hatırlatarak, "Yaptırımları da doğru bulmuyoruz. Bu ilkesel bir tutumdur. Herhangi bir şarta bağlı değildir’’ ifadelerine yer verdi.

İran'ın köşeye sıkıştırılmasını ve ambargolara tabi tutulmasını da doğru bulmadıklarının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Nükleer anlaşmadan ABD'nin çekilmesini de biz doğru bulmadık. ABD bizim müttefikimiz. AB de böyle düşündü ve onlar devam ettiriyor’’ yorumunu yaptı.

"BİZ KOMŞU ÜLKEYİZ İRAN'LA..."

Türkiye'nin Azerbaycan, İran, Rusya ve Irak'tan petrol ve gaz ticareti yaptıklarını belirten Mevlüt Çavuşoğlu, şu şekilde konuştu:

"İran'dan almayıp da o ihtiyacımı nereden alacağım? Azerbaycan'dan almazsam nereden alacağım? Uzaktan konuşmak kolay. Biz komşu ülkeyiz İran'la. İran'la her konuda anlaştığımızı söyleyemeyiz, farklı görüşlerimiz de oluyor ama biz bu tür yaptırımlara karşıyız ve bu ilkesel tutumdur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal