Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Güvenli Bölge Açıklaması

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kurulması planlanan güvenli bölge mutabakatına dair açıklamalarda bulundu.

08.08.2019-20:40 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-20:36) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Güvenli Bölge Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11. Büyükelçiler Konferansı'nın Ankara'daki son toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

"Yoğun bir hafta geçirdik. Tüm büyükelçilerimizle, konferanslarımıza katılan misafirlerimizle, küresel ve bölgesel düzeyde fırsatları ele aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan da gerekli talimatları aldık. Gördüğünüz gibi ekonomik ve savunma ile güvenlik ve eğitim ve kültür konuları konferansımızın ağırlıklı konuları oldu. Konferansımızın açılışında ilan ettiğimiz Yeniden Asya ve Dijital Diplomasi hızla değişen çağın koşullarına ayak uydurma hatta bir adım ileride olma çabalarımızın ivme kazanacağına inanıyorum. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden Asya girişiminin süratle uygulamaya geçirilmesi konusunda bizlere talimat verdi".

Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki ve Kıbrıs'taki son gelişmeler ışığında, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın da konferanslara katıldığını bildirdi.

AÇIKLAMASINA ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

"Arkadaşlarımızın bilgilendirilmesi anlamlı oldu. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerde kapsamlı görüş alışverişinde bulunduk. Üst düzey şahsiyetlerin yer aldığı iki panel düzenledik. Kriz Yönetimi ve Yükselen Popülizm ile Irkçılık üzerineydi".

Son Dakika Gündem HAberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal