Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: S-400'ler Konusunda Dayatma Olamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu S-400'ler konusunda çok önemli açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, "Patriot için ABD'yle anlaşabiliriz fakat S-400 hususunda dayatma olursa olmaz" dedi.

10.01.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-14:13) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: S-400'ler Konusunda Dayatma Olamaz

ABD'nin Suriye'den çekilme aşamalarını NTV canlı yayınında değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'nın da YPG'nin silah bırakmasını talep ettiğini ifade etti. Bakan ayrıca, "Patriot için ABD'yle anlaşabiliriz fakat S-400 hususunda dayatma olursa olmaz" dedi.

"YPG'NİN NE KADAR TEHLİKELİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR"

Çavuşoğlu, "Rusya'nın ve İran'ın bu meselelerdeki duruşu açık. Diyorlar ki bütün Suriye toprakları Suriye'nindir. Biz de diyoruz ki Suriye toprakları bütündür. Bunda da hemfikiriz. Burada ABD çekilirken koz verecek hamlelerden herkesin kaçınması lazım. Bu bizim YPG'yle mücadelemizi içine almıyor. Güvenlik endişesinin de olmaması lazım. Rejim gelince YPG'yle nasıl bir ortaklığa gidecekler bilmiyoruz. Bu temel şartlarda anlaştığımız vakit sıkıntı olmaz. Rusların da YPG'nin de silah bırakması gerektiği söylemesi, YPG'nin ne derece tehlikeli olduğunun ifadesidir" diye konuştu.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında iki görüşme düşünüldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Birincisi ikili görüşme, diğeri Soçi'de başlayan üçlü görüşme. İlerleyen haftalarda bu üçlü zirve için arkadaşlarımız uğraşıyor. Ruslardan tarih tekliflerini bekliyoruz" dedi.

"S-400 KONUSUNDA DAYATMA OLURSA, OLMAZ"

ABD'nin, Türkiye'ye Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin satışı hususunda ilk teklifini verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, S-400 hususunda dayatma olursa kabul etmeyeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu, "ABD, Patriot hususunda ilk teklifini verdi. Rusya'yla gerçekleştirdiğimiz bir anlaşmayı savunmak uğraşında değiliz. Bizim şimdi hava savunma sistemine gereksinimimiz var. İleride Patriot da alabiliriz. Neticede bir ticaret yapıyorsunuz, artık dayatmaları kabullenmeyen bir Türkiye var. Biz ABD'ye de şeffaf olduk, 'Bizim gereksinimimiz var sizden istedik vermediniz.' NATO'nun da fikri bu doğrultuda, 'NATO müttefikleri talep ettikleri hava savunmasını alabilir.' Zaten bitmiş bir anlaşma var, verdiğimiz sözü hiçbir vakit unutmayız. S-400 anlaşması da zaten olmuş bitmiş bir anlaşmadır. Patriot için ABD'yle anlaşabiliriz fakat S-400 hususunda dayatma olursa, olmaz." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal