Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman Mevkidaşı Maas ile Görüşüyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenliyor.

26.10.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-14:39)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Mutabakatlar ilgili Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a bilgi aktardığını belirten Çavuşoğlu, "Barış Pınarı'na gelen ölçüsüz tepkiler güvenimizi sarstı. Almanya'dan beklentimiz müttefiklik ruhuna uygun davranmasıdır" diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkel, Macron ve Johnson'la irtibata geçeceğini aktardı.

Heiko Mass ise, "Aramızda önemli görüş ayrılıkları var. Fakat böyle durumlarda birbirimizle konuşmamız lazım, birbirimiz hakkında değil. Biz sizinle bu diyaloğu sürdürmek istiyoruz. Almanya için Türkiye çok önemli bir NATO müttefiki. Soçi sonrası yeni bir durum oluştu. Soçi'nin sonuçlarını tekrar ele almak durumundaydık. Soçi'de yapılan anlaşma temelinde Türk güçlerinin Kuzey Suriye'de geçici bir statüko olarak değerlendirilmesi bunu da konuştuk ve Türk tarafı bunu teyit. Biz bunu memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal