Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'nin Yeni Önerileri Tatmin Edici Değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması hakkında, "ABD'nin getirdiği yeni öneriler bizi tatmin eder düzeyde değil. Bir an önce güvenli bölgeyle ilgili mutabakata varmamız lazım. Bizim artık sabrımız kalmadı." ifadesinde bulundu

24.07.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-15:52) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'nin Yeni Önerileri Tatmin Edici Değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile ikili ve heyetler arası görüşmelerden sonra Dışişleri Bakanlığı'nda ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Suriye'nin başkentinde rejimin saldırıları ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin soruyu cevaplayan Çavuşoğlu, Rus muhatabından saldırıların durdurulmasını talep ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konu hakkındaki mesajını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletmesini Lavrov'dan istediğini belirten Çavuşoğlu, Suriye'de siyasi sürece odaklanmak gerektiği üzerinde durdu.

Rejimin saldırılarının direk olarak sivilleri hedeflediğini, burada radikallerin bulunduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, doğru olsa bile sivillerin bulunduğu yerlere yapılan saldırıların insani olmadığını belirtti. Çavuşoğlu, Lavrov'un Rusya Savunma Bakanı ile görüşeceğini ve mesajları ileteceğini söylediğini belirtti.

Çavuşoğlu, Lavrov ile Suriye'deki siyasi sürecin bir parçası olan Anayasa Komisyonu oluşturulması meselesini de masaya yatırdıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Sivil toplum listesinden 6 isim üzerinde anlaşmazlık vardı. BM ve Türkiye olarak biz bunların sivil toplumu temsil etmediğini söylemiştik. Sonuçta 4+2 formülü üzerinde bir mutabakat sağlandı. Şimdi komisyonun iç tüzüğü, çalışma metotlarıyla ilgili zaten daha önce Cenevre'de büyük ölçüde mutabakat sağlanmıştı. O detaylar görüşülüyor. Önümüzdeki günlerde Anayasa Komisyonunun kuruluşunu ilan edebiliriz."

"ABD'NİN YENİ ÖNERİLERİ TATMİN EDİCİ DEĞİL"  

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye ziyareti hakkında Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinde Jeffrey'nin yeni öneriler getireceğini kendisine söylediğini belirtti.

Çavuşoğlu, "ABD'nin getirdiği yeni öneriler bizi tatmin eder düzeyde değil. Bunu açıkça söylememiz lazım. Burada adeta Münbiç gibi bir oyalama sürecine gitmek istedikleri izlenimini edindik." ifadesinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, bir oyalamanın olmaması gerektiğini belirterek "Bir an önce güvenli bölgeyle ilgili mutabakata varmamız lazım. Bizim sabrımız kalmadı." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal