Dini Nikahla Yaşayan Çiftin Resmi Nikahları 65 Yaş Yasağına Takıldı

21 yıldır dini nikahla yaşayan Sait Dursun (69) ve Canan Çoban (45) çifti birlikteliklerini resmiyete dökmek istedi. Fakat çiftin resmi nikah istekleri 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle gerçekleşmedi.

04.04.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-15:30) Dini Nikahla Yaşayan Çiftin Resmi Nikahları 65 Yaş Yasağına Takıldı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olurken, ülkemizde de hızlı bir şekilde yayıldı. Bunun üzerine özellikle yaşlı vatandaşların salgından korunabilmesi için 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu durum ise Sait Dursun ile Canan Çoban'ın resmi nikah hayallerini etkiledi. 1999 yılında, Mersin'in Silifke ilçesinde dini nikah kıyıp, birlikte yaşamaya başlayan çift, coronavirüs salgını nedeniyle her durumu göz önünde bulundurdu ve resmi nikah yapmaya karar verdi. Çift 30 Mart tarihinde Manavgat Belediyesi Nikah Memurluğu'na başvurdu. Yetkililer yaştan dolayı nikahın gerçekleşemeyeceğini belirtti ve çiftin nikahı ertelenmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sait Dursun, "21 senedir evliyiz, nikah için başvurduk. Virüs nedeniyle kabul edilmedi. Gittiğimizde ise 'sizin yaşınız virüsten dolayı sokağa çıkma yasağına giriyor. Sizin nikahınızı virüs geçtikten sonra yapacağız' dediler. Yetkililerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Canan Çoban ise "1999 yılından bu yana dini nikahla evliyiz. Eşim, 'ne olur olmaz kıyalım' dedi. 21 senedir evliyiz. Bugüne kadar çeşitli sorunlarımız vardı, onları hallettik. Ama şimdi de salgına ve sokağa çıkma yasağına denk geldi. Nikahımızın kıyılmasını istiyoruz. Eşimin Silifke'de inşaat ve boya üzerine dükkanı vardı. Ben yanında sekreterlik yapmaya başladım, öyle tanıştık. O sırada ben ilk eşimden ayrılmıştım, Sait Bey’e, 'seninle evlenmek istiyorum' dedim. Ondan sonra da kendisi beni babamdan istedi. 21 senedir birlikte yaşıyoruz. 6 sene Silifke'de oturduk, 15 senedir de Manavgat'ta yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"HANIM SAYISI TEKE DÜŞTÜ"

Sait Dursun o dönemlerde evli olduğunu belirtti ve "İki tane hanımım vardı. Onların üzerine geldi bu. 'Benim 2 eşim var' dedim, 'olsun' dedi ve onların üzerine geldi. Daha sonra onlardan ayrıldım, şimdi teke düştü." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal