Dilek Hemşireden Kötü Haber Geldi!

Coronavirüs salgınına yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryen doğumla alınan hemşire Dilek Akçabelen hayatını kaybetti.

30.05.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-17:35) Dilek Hemşireden Kötü Haber Geldi!
Coronavirüs salgınına yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryen doğumla alınan hemşire Dilek Akçabelen hayatını kaybetti.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ve ameliyathane hemşireliği yapan Dilek Akçabelen, coronavirüs salgının başlangıcında 34 haftalık gebeydi ve doğum iznine çıkmıştı.

Akçabelen, yüksek ateş, sırt ile bel ağrısı rahatsızlığıyla 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Bütün bunlara nefes darlığı da eklenince hamile hemşire hastaneye yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflamaya başlayınca da 3 gün sonra sezaryene alındı. 2.5 kg ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu yalnızca uzaktan birkaç saniyeliğine görebilmişti.

Fakat Akçabelen, sezaryenle doğumdan sonra hem lohusalık hem de izole odada yalnız yatmanın oluşturduğu travma ile ağlama krizlerine girdi. Sağlık durumu hızla kötüye gitti ve doğumunun ertesi günü uyutularak yoğun bakıma alındı.

Yoğun bakımda, entübe olarak tedavisi devam eden fakat sağlık durumunda bir gelişme olmayan Dilek Akçabelen'in akciğerlerinin iflas ettiği tespit edildi. Yeni doğan bebeğini daha bile kucağına alamayan hemşire için Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Yapılan bütün aramalara rağmen Akçabelen'e uygun donör bulunamadı.

Hali kötüleşen Dilek hemşire, kucağına bile alamadığı bebeğine ve ailesine veda ederek yaşamını yitirdi. Dilek hemşirenin Zonguldak'ta defnedileceği belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal