Diktatör Sisi’nin Blöf Tatbikatı

Libya’da darbeci Hafter’in savaşı kaybetmesi üzerine Mısır rejimi çılgına döndü. Haber365 editörlerinin aldığı bilgilere göre Mısır’ın eli kanlı darbeci diktatörü Sisi, Libya sınırına yakın bölgede büyük bir tatbikat hazırlığı yapıyor.

09.07.2020-18:12 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-18:41) Diktatör Sisi’nin Blöf Tatbikatı

Mısır’ın eli kanlı darbeci diktatörü Abdulfettah el Sisi Libya’ya yönelik sinir savaşı başlattı. Sisi’nin desteklediği kendisi gibi terörist ve Batı’nın maşası olan Hafter Libya’da savaşı kaybedince ülkesini ateşe atacak adımlar atıyor.

Mısır ordu kaynaklarından aldığımız bilgilere göre Sisi, Mısır ordusunun Libya sınırında bir tatbikat yapma emri verdi. Aldığımız bilgilere göre Kara, deniz ve hava birliklerinin katılacağı tatbikat için verilen emirler gereği sınıra asker sevki yapılıyor. Libya sınırına yakın bölgelerde kara, deniz ve hava birliklerinin katılımı ile “Hassam-20” isimli askeri tatbikatın başlangıç tarihi hakkında bilgi sızdırılmıyor.

Uluslararası gözlemciler, Manavlık, bakkalık yapan Mısır ordusunun düzenleyeceği tatbikatın Türkiye ve Meşru Libya hükümetine yönelik bir blöf olduğunu belirterek şunları söylediler:

“Sisi, manavlık yapan, tavuk yetiştiren, patates eken, naylon üreten bir ordu ile dünyanın en hareketle ve savaş gücü en yüksek ordusu olan Türk ordusuna tehdit amaçlı düzenleyeceği bu tatbikatın hiçbir hükmü yoktur. Mısır ordusunda emir komuta zinciri oldukça gevşek olup, generaller ve askerler savaş kültüründen yoksunlar. Mısır askeri, savaştan çok ticareti düşünür. Bugün Mısır ordu generalleri ülkenin en büyük tüccarları arasında bulunuyor. Dünyada Tüccarlardan savaş çıkmadığı herkesçe biliniyor. Türk ordusu ve Türkiye bu cılız blöfü dikkate dahi almayacaktır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal