DijitalDönüşüm Ofisinden Whatsapp ve Telegram Açıklaması

Sosyal medyada yer alan 'WhatsaApp ve Telegram yasaklandı' yönünde çıkan haberlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi açıklamada bulundu.

29.07.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-16:30) DijitalDönüşüm Ofisinden Whatsapp ve Telegram Açıklaması

WhatsaApp ve Telegram gibi uygulamaların yasaklandığı yönünde çıkan haberlerin ardından sosyal medyada konuya ilişkin birçok yanlış bilgi dolaşmaya başladı. Yayılan yanlış bilgilerin ardından Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi açıklamada bulundu.

'VERİ MAHREMİYETİ KONUSUNDA...'

Yayınlanan genelgenin kamu kurum ve kuruluşlarının sadece kritik altyapı işleten işletmelerinin kapsadığı belirtilerek 'Rehber içeriğinde, ülkemizin verisinin ülkemizde kalması ve veri mahremiyeti konusunda bilinçli olunması vurgulanmıştır. Rehberde dijital altyapılarımızın siber saldırılara karşı mukavemetinin artırılması amacıyla kritik bilgi ve verilerin saklanma esaslarından kodlu ve kriptolu haberleşmeye, sosyal medya üzerinden gizlilik dereceli verilerin paylaşımından elektromanyetik yayılım güvenliğine, endüstriyel kontrol sistemleri güvenliğinden bulut bilişim güvenliğine kadar birçok konuda alınması gereken tedbirler seviyelendirilmiş olarak yer almaktadır.

'HERHANGİ BİR DÜZENLEME VE KISITLAMA BULUNMAMAKTADIR'

Yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanımına ilişkin tedbir maddesi, sadece gizlilik içeren kurumsal haberleşme ve belge paylaşımına yöneliktir. Anılan tedbir maddesi ile kamu personelinin kişisel haberleşmelerde kullandığı anlık mesajlaşma uygulamalarına yönelik herhangi bir düzenleme ve kısıtlama bulunmamaktadır. Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi özelinde yer alan tedbir maddeleri kamu kurumları ve kritik altyapı hizmeti veren işletmeleri kapsamakta, kişilerin haberleşme hürriyetine müdahale edecek herhangi bir içerik barındırmamaktadır.

'WHATSAPP VE TELEGRAM HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA'

Basında ve sosyal medyada yer alan WhatsApp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının yasaklanması yönündeki haberler gerçeği yansıtmamakta olup, vatandaşlarımızın ve kamu personelimizin günlük hayatlarında kullandıkları iletişim uygulamalarına yönelik bir kısıtlama kesinlikle söz konusu değildir.' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal