Deyrulzafaran Manastırı'na Ait Zeytinlikler Yandı: 700’e Yakın Ağaç Kül Oldu

Mardin’de bulunan ve Süryaniler için önemli bir merkez olan Deyrulzafaran Manastırı zeytinliklerinde yangın çıktı. Manastırın önemli gelir kaynaklarından biri olan zeytinliklerde meydana gelen yangında 700’e yakın ağacın yandığı bildiriliyor

27.07.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-16:11) Deyrulzafaran Manastırı'na Ait Zeytinlikler Yandı: 700’e Yakın Ağaç Kül Oldu

Şehir merkezinden 4 km uzaklıkta bulunan ve 5. yüzyılda inşa edilen tarihi manastırın arazisindeki zeytin bahçelerinde meydana gelen yangın neticesinde 700’e yakın zeytin ağacı yandı.

Manastırın arazilerinde, zirai ilaç kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen zeytinler, manastır ekonomisine de önemli katkıda bulunuyordu. Sebebi henüz öğrenilemeyen yangına önce manastır sakinleri sonrasında da olay yerine gelen itfaiye müdahale etti.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

'BİR DAHA YEŞERMEYECEK ŞEKİLDE KURUDU'^ 

Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Deyrulzafaran Manastırı rehberi Afrem Johannes, yangının 03.00 sularında çıktığını belirtti. Yangın ilk kendilerinin müdahale ettiğini söyleyen Johannes, hemen ardından itfaiyenin gelerek yangını söndürdüğünü söyledi.

Johannes şunları aktardı:

“Genelde oraya içmeye gelen vatandaşlar oluyor. O akşam da birileri gelmişti. Yangını onların çıkardığından şüpheleniyoruz. Yaklaşık 700 ağaç yandı. Aralarında yeni ektiğimiz fidanlar da vardı. Birçoğu kül olurken birçoğu da bir daha yeşermeyecek şekilde kurudu. Baya bir zararımız oldu. Zeytinlikler manastırın masrafını karşılıyordu. Jandarma da geldi ve soruşturma başlatıldı.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal