Devremülk Dolandırıcılarına Operasyon: 44 Kişi Gözaltında

Ankara'da devremülk sahiplerini dolandırıp yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yapan çeteye yapılan operasyonda 44 kişi gözaltına alındı.

27.08.2019-10:09 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-09:59) Devremülk Dolandırıcılarına Operasyon: 44 Kişi Gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlarından, yaklaşık 3 aylık çalışma sonucunda Ankara, Muğla ve Denizli'de yapılan eş zamanlı operasyonla 44 şüpheli gözaltına alındı.

1 MİLYON LİRALIK VURGUN 

Ekipler, şüphelilerin, Ankara'daki çeşitli tesislerde devremülkü olan kişileri arayarak, hisselerini yabancılara değerinden daha fazla satacakları vaadinde bulunup 55 kişiyi dolandırdığını ve bu sayede 1 milyon liradan fazla vurgun yaptıkları öğrenildi.

Devremülk satışına ait EFT çıktısını gösteren şüphelilerin, nakit parası olan mağdurlardan paralarını aldıkları, nakdi olmayanlara da kredi çektirdikleri ortaya çıktı.

'PRİZMA YÖNTEMİ' ADINI VERMİŞLER

Şüphelilerin uyguladıkları bu yönteme "Prizma" adını verdikleri öğrenildi. Şüphelilerden 2'si mağdurlardan aldıkları parayla tatil yaparken yakalandı.

Firari 3 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürerken gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal