Devlet Erkanı Anıtkabir Ziyareti: İlk Tören Burada Yapıld

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir'i ziyaret etti.

23.04.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-12:11)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümünde ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Aslanlı Yol’dan yürüyen Meclis Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet, Atatürk’ün mozolesine geldi. İsmail Kahraman’ın mozoleye çelenk bırakmasının akabinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Misak-ı Milli kulesine geçen Kahraman, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Ulu Atatürk; aziz milletimizle dayanışma içinde milli mücadelemizin zaferle neticelenmesini sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yılını kutluyoruz. İlk başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin istikbal mücadelesinin merkezi olarak büyük bir inanç ve fedakarlık içinde görevini sürdürmektedir. Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı üyeleri olarak, ülkemizi ve milletimizi geliştirmek ve daha ileri gitmesini temin etmek amacındaki hedeflerimize ulaşmak için azim ve gayretle çalışmaktayız. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ şuuruyla çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin güvenini boşa çıkarmayacaktır. Türkiye, daha da gelişecek ve daima ileri gidecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizi anıyoruz.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANIDA ÖĞRENCİLERLE ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberinde ki öğrencilerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, öğrencilerle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Yılmaz'ın çelengi mozoleye bırakmasının akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal