Devlet Bahçeli'nin Zor Anları

Parti grubunda yaptığı konuşmada askıda ekmek kampanyasına yönelik eleştirilere yanıt veren MHP lideri Bahçeli'nin "Ekmek yoksa pasta yiyin" sözlerini hatırlayamaması ilginç görüntülere neden oldu.

27.10.2020-11:43 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-12:07)

MHP lideri Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekmeğe zam gelmesinin ardından kendisinin öncülüğünde başlatılan askıda ekmek kampanyasına yönelik eleştirilere de yanıt veren bahçeli, eski Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'nin "Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler" sözlerine atıf yapmak istedi ancak bu sözü bir türlü söyleyememesi yüzlerde tebessüme neden oldu.

 "MİLLET SEVDALILARI SONUNA KADAR BURADA"

Cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık onuru, milli mücadelenin taçlanmış hali olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bizim verecek toprağımız yoktur, çizilecek sınırımız yoktur, bölünecek milletimiz yoktur. Yerli ve yabancı husumet cephesine dünyayı dar edecek imanımız vardır. Her işgal girişimini defedecek inanmış yüreğimiz vardır. Denemek isteyen varsa, buyursun, denesin. Millet sevdalıları sonuna kadar buradadır." dedi.

"TÜRK MİLLETİ NOTUNU ALMAKTADIR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirenlere sert sözlerle yüklenen MHP lideri, parlamenter sisteme geri dönmek isteyenlerin kendilerine çekidüzen vermesi gerektiğini söyledi. Mevcut sistem ile ülkenin zor durumlarının tedavi edildiğini ifade eden Bahçeli, "Kriz severlerin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları normaldir. Bu tip siyaset anlayışlarının gıdası cepheleşmedir. Türk milleti, kimin kime hangi yalan ve ayak oyununu fısıldadığını açıkça görmekte, notlarını sandıkta değerlendirmek üzere almaktadır. Milletimizin istediği kaos ve kriz değil, rehaf, zenginleşme, büyüme, birlik ve beraberliktir." ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMAK İSTEYENLERE SERT UYARI

Bahçeli, Biden'ın iktidarı devirme planlarını hatırlatarak, sokağa dökülün tavsiyelerine karşı uyanık olmak gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Sözlerinin devamında "Neymiş, sokak hazır, muhalefetin silkelenmesi gerekiyormuş. Hele bir çıksınlar sokağa da, acıklı şekilde görsünler dünyanın kaç bucak olacağını. Hodri meydan. Türkiye, sokakta bulunmadı, sokak serserilerine teslim edilmeyecektir." diye konuştu.

ASKIDA EKMEK KAMPANYASI

Askıda ekmek kampanyasını eleştirenlere yanıt veren Bahçeli, "Meğer ekmeğe düşman kesilmişler, bizim de bundan haberimiz olmamış. Dünyanın her yerinde ekmek alamayan, ekmeğe ulaşamayan insanlar vardır. Nasıl olsa ekmek derdiniz yok, vatandaşlarımızla ilgili kaygınız da yok. Askıda ekmek vardır ama size sokakta hayır yoktur. Var diyorsanız sonuçlarını göze almaya hazırsınız." diyerek MHP'nin insani sorumluluğunu tam ve eksiksiz olarak yerin getireceğini kaydetti.

"MACRON'UN SAHİBİ KİMDİR?"

AB ülkelerinde son günlerinde yaygınlaşan İslam ve Türk karşıtlığına da değinerek tepki gösten MHP lideri, Geert Wilder'sın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımıyla ilgili "Hollanda Özgürlük Partisi'nin soysuz başkanı, Cumhurbaşkanına 'terörist' diyecek kadar alçalmıştır." dedi.

Bahçeli, Fransa'daki islam karşıtı uygulamalarla ilgili "Son zamanlarda Müslümanlara yönelik Fransa'da sergilenen ambargo ve ablukalar hepimizi derinden yaralamaktadır. İslam'ı yeniden yapılandıracaklarını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı cehaletin taşeronluğuna soyunmuştur. Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron'un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur. Bu siyasi şizofren ne hakla İslam'ı yapılandırmayı hedef seçti. Allah katında kıyamete kadar geçerli olacak tek hak din İslam'dır. Macron'un sahibi kimdir?" şeklinde konuştu.

"ERMENİLERE SİLAH YARDIMI KORKUNÇ BİR İKİYÜZLÜLÜK"

Bahçeli, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki ilerleyişine dair de değerlendirmelerde bulundu. "Karabağ Azerbaycan'dır, Karabağ Türk'tür" diyen Bahçeli, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"İşgalci Ermenistan haksızdır, hukuksuzdur, teröristtir. Korkakça arkadan saldıran Ermenistan'dır. Bir yanda diyalog çağrısı yapan ülkelerin diğer yanda Ermenilere silah yardımı yapması tarihin şahit olduğu en korkunç ikiyüzlülüktür. İnsani ateşkesi ihlal eden bir kez daha Ermenistan olmuştur. Ateşkes aldatmadır, oyalamadır. Vatan toprakları sonuna kadar mücadele ile alınacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal