Devlet Bahçeli'nin Af Çağrısı ile İlgili Önemli Gelişme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iki defa tekrarladığı af çağrısı ile ilgili önemli gelişmeler oluyor. Alınan bilgilere göre af için 9 maddelik bir taslak hazırlandı. Taslağa göre Alaattin Çakıcı da içinde olmak üzere cezaevlerinin yarısı boşalacak.

04.06.2018-12:07 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-12:20)

Af tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iki defa çağrı yaptığı, fakat Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki akşam bir defa daha 'gündemimizde yok' açıklaması yaptığı af için bir tasarı yapıldığı iddiaları var. Dokuz maddeden meydana gelen kanun taslağına göre, 1 Ocak 2016'dan önce gerçekleşmiş suçlarda ve süren davalarda, ceza üst limiti beş sene olanlara erteleme yapılacak. Taslak, bu şekilde ceza alan hükümlülerin cezalarından beş sene düşülmesini, bu şekilde binlerce insanın cezaevinden çıkmasını kapsıyor.

ALAATTİN ÇAKICI'YI KAPSIYOR

Aydınlık Gazetesi'nden Erdem Atay'ın aktardığına göre, taslağın kanunlaşması halinde, Bahçeli'nin kısa bir zaman önce ziyaret ettiği, çete lideri olduğu iddiasıyla cezaevinde olan Alaattin Çakıcı da dahil, yeraltı dünyasının çok sayıda kişisinin serbest bırakılması mümkün olacak. Taslağa göre, cinsel suçlar ile siyasi hükümlüler ve müebbet hapis cezası verilenler af kapsamı haricinde kalacak.

"BAHÇELİ DİKKATE ALINDI"

Taslakta olan maddelerle alakalı değerlendirmeler yapan Avukat Ertuğrul Cem Cihan, taslağın AK Parti'nin, Bahçeli'nin talebini dikkate aldığının bir işareti olduğunu söylüyor ve ilave ediyor: "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısını AK Parti'nin dikkate almış olduğunu görüyoruz. Bu affın yasalaşacağı net. Meclis kapalı olduğu için affı Kanun Hükmünde Kararname ile işleme alacaklar. Yani infaz kanununda bir düzenleme gerçekleştirilecek. Bu düzenlemeleri de KHK ile yapacaklar. Daha önce de bunu gerçekleştirmişlerdi. Daha önceki düzenlemelerde denetimli serbestlik yöntemini uzatma yoluyla yapmışlardı ve suç çerçevesi daha kısıtlıydı. Beş senelik indirim cezaevlerinin yarısının boşalması manasına gelir. Ceza alan mahkûmların bir bölümü de açık cezaevine girecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal