Devlet Bahçeli, Donald Trump'a Sert Çıktı

Devlet Bahçeli, ABD'nin kırmızı bültenle aranan Mazlum Kobani ile görüşme yapmasına tepki gösterdi.

26.10.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-14:45)

Devlet Bahçeli, ABD'nin kırmızı bültenle aranan Mazlum Kobani ile görüşme yapmasına tepki olarak, ’Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, suçtur.’ diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Barış Pınarı Harekatı sonucunda terörizme bel bağlayanlar, terör örgütleriyle ihanet mesaisine girenler kesinlikle deşifre olmuşlar, yakayı ele vermişlerdir." dedi.

Sözlerine Rusya’yla sağlanan anlaşma stratejik bir başarı olduğunu belirterek devam eden Bahçeli şunları söyledi:

 "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, hukuk dışılıktır, namertliktir. 17 Ekim'de ABD’yle yapılan 13 maddelik uzlaşma, 22 Ekim'de Rusya’yla sağlanan anlaşma stratejik bir başarı, milli bir uyanışın müjdesidir."

Trump'ın mektubuna yönelik konuşan Bahçeli, "Ne yapsın Sayın Cumhurbaşkanı, hatıra olarak saklayıp müzeye mi koyacak? ABD'ye iade etmesi en doğru yoldur." dedi.

Devlet Bahçeli, "Sayın Erdoğan, doğu ve batı bloklarında Türkiye'nin milli çıkarlarını koruyacak bir dik duruş ortaya koydu. Tarihin önemli bir dönemidir bu." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal