Devlet Bahçeli'den Önemli Uyarılar

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam iftarda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair soruları yanıtladı. Bahçeli, senaryo aynı dedi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uyardı.

24.05.2018-13:07 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-13:09)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam iftarda basın çalışanlarıyla bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Döviz ve af ile ilgili yaptığı açıklama ise gündeme oturdu.

2001'LE SENARYO AYNI

Muhabirin ‘’Bu kriz doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yok etmek amaçlı mı?’’ sorusunda MHP lideri Devlet Bahçeli şu şekilde cevap verdi:

‘’Zaten o bir yerden başlar. Durup dururken Ecevit gibi çok değerli bir siyasi şahsiyeti Türkiye‘de ne hale getirdiler, 2001 yılında. Bunu anlamak lazım. 136 milletvekili ile temsil edilen Ecevit’i desteklemek güçlendirmek gerekirken 62- 60 oranında bölüp üç de bağımsız bırakmanın anlamı var mıydı? Nerede bunu yapanlar? Bütün bunların hepsini birlikte düşündüğümüz zaman sonuç alabiliriz. Birbirlerine Anayasa attıkları için denildi. Anayasayı kim kime, ne kadar atarsa atsın kriz yaşanmadı da ille 2001 yılında atılan bir Anayasa yüzünden mi yaşandı? Çok büyük değil küçük bir Anayasa.Atsa ne olur atmasa ne olur. Fırtınalar koptu. Bunları yaşadık, biliyoruz. Dikkat etmek lazım. Bir şekliyle mevcut iktidarı, onun genel başkanı ve cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a husumeti geliştirme noktasında bir çaba var. Bu çabanın değişik unsurları falan da olabilir ama netice itibariyle gele gele ekonomik duruma geldiler. Bu akşam özellikle kamuoyu araştırmacılarını yorumlarını dinleyin artık. “Ekonomi dibe battı, şöyle oldu böyle oldu”... Ama batarsak hep beraber batarız. Siyaseti hemen ikame ediyorsunuz, 87 parti kurma noktasına kadar geliyorsunuz da, ekonomi çöktükten sonra ona ne yapacağız. Dükkanlar yavaş yavaş bazı yerlerde kapanıyor. Bunlar işarettir. Bu işareti fark etmek lazım’’

AF'LA ERKEN UYARI YAPIYORUZ

Dün ülküdaşım dediği Alaattin Çakıcı ile görüşen Bahçeli gelen af sorusu üzerine şu şekilde konuştu: ‘’2000 yılının Aralık, 2001 yılının Ocak ayında ‘F tipi cezaevine gitmeyiz’ gerekçesine dayalı bir cezaevi ayaklanması oldu. Ve çok sayıda insan hayatını kaybetti. Çok sayıda cezaevi yandı, yıkıldı. Bazı konularda biz de bunlardan ders çıkararak erken uyarı yapıyoruz. ‘Dikkatli olun yarın ne olacağı belli olmaz’ diyoruz.’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal