Devlet Bahçeli'den Güvenli Bölge Açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da, partisinin genel merkezinde 'güvenli bölge' meselesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

30.10.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-14:39)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da, partisinin genel merkezinde Türkiye'nin içinde bulunduğu sürece yönelik önemli açıklamalar kaydetti.

 Devlet Bahçeli'nin 'güvenli bölge' meselesinde aktardığı açıklamalar şu şekilde:

 "TÜRKİYE'YE FIRAT'IN DOĞUSUNDAN MEYDAN OKUNUYOR"

 "Türkiye’ye Irak ve Suriye’nin kuzeyiyle birlikte Fırat’ın doğusundan meydan okunmaktadır. Ülkemizi terörizmle susturacaklarını zanneden gafil ve alçaklar elbette tarihi bir yanlışın içine düştüklerini çok yakında anlamak durumunda kalacaklardır. Tüm tehdit ve şantajların Türkiye'yi haklı davasından geri döndüremeyeceğinin altını çizen Bahçeli, "İslam coğrafyasına düzenlenen yeni nesil haçlı akınları püskürtülmezse gelecek karanlığa havale edilecektir" 

"Türkiye bölgesinde parlayan yıldız, uyanmış devdir. Küresel ve bölgesel senaryo yazanların karşısında 82 milyon tek kale, tek bilek, tek yürektir. Korkularından veya işbirlikçi olduklarından dilleri boğazlarına akanlar için kudretimizin yok sayılması boşuna bir gayrettir. Türkiye terörü hem içinden hem de mücavir bölgelerden söküp atmaya muktedirdir."

 ‘GÜVENLİ BÖLGE PLANLAMASI BU NEDENLE KAÇINILMAZDIR’

"Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde inşa edilecek güvenli bölge planlaması bu nedenle kaçınılmaz bir zarurettir. 30 ile 35 kilometrelik bir derinlikte kurulacak bir güvenli bölge yalnızca Türkiye’yi değil, bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. Temennimiz yeni bir oyalama sürecine tevessül edilmemesidir. Müşterek Hareket Merkezi’nin kurulmasını müteakiben güvenli bölge, Türkiye’nin haklı ve meşru taleplerine göre tesis edilmelidir" 

Bununla birlikte "Güvenli Bölge, terör örgütü PKK/YPG’nin güvenliğini değil, Türkiye’nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir." ifadesini kullanan Bahçeli, güvenli bölgenin Suriyeli mülteciler için hazır hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal