Devlet Bahçeli'den EYT Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, "Hükümetin değerlendirmesi bize göre Türkiye açısından isabetli olmuştur."

19.11.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-17:04)

MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasına göre EYT konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını onayladı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları tam olarak şöyledir:

 "Böyle yükümlülüğün altından kalkabilir miyiz, toplumsal talep karşısında, bazı çevrelerin toplumu istismarına fırsat mı verelim, bunları iyi düşünmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanı ve yönetiminin değerlendirmesi isabetli olmuştur.

Erken emekliliği gündeme taşıyorsak karşılığını ve kaynağını bulmakta zorluk çekilen ortamda vaadin yerine getirilebilmesi talebi ana muhalefet açısından doğru olabilir ama Cumhur İttifakı açısından doğru bulmadığımı ifade ettim. Hem Cumhurbaşkanı hem hükümet yönetiminin aldığı kararın doğru olduğunu paylaştım."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EYT AÇIKLAMASI

 "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal