Depremi 16 Saat Öncesinden Bilen Uzmandan Yeni Açıklama!

Bugün Yalova'da meydana gelen depremi 16 saat öncesinden bilen Jeofizik Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir'den yeni açıklama geldi. Kendir, "Beklenen deprem İstanbul'u değil, Yalovayı vuracak" dedi.

30.11.2018-13:36 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-15:42)

Jeofizik Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir'in " Marmara'da gerilim arttı her an deprem olabilir" açıklamasının 16 saat ardından merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem sonrasında İhlas Haber Ajansına açıklamalar yapan Kendir, "Beklenen deprem İstanbul'u değil, Yalovayı vuracak. Gemlik halen hazırlanmadı" dedi.

"AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYDUM"

Jeofizik Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir'in "Marmara'da gerilim arttı, her an deprem olabilir" açıklamasının 16 saat ardından merkez üssü Yalova'nın Çınarcık İlçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremle alakalı açıklamalar yapan Kendir, "Marmara bölgesinde ikamet ediyoruz, Yalova'da ikamet ediyoruz. İstanbul, Bursa ve Yalova gibi üç büyük bir kentte ikamet ediyoruz. Esasen Türkiye demek Marmara. Buradan bir fay hattı var ve bu fay hattı yükleniyor stresli. Bu stres bu gerilim bazen depremlerle kendini hissettiriyor. Ben dün Metehanların yer bilimleri sayfasına girdiğim zaman ve güncel depremlere baktığımda, Çınarcık ve Saroz Körfezlerinin açıklarında, hareketliliğin esasında yeni bir depremin stresinin daha arttırdığını fark ettim. Bu açıklamayı yapma gereğini duydum" biçiminde konuştu.

"BÜYÜK TEHLİKE ALTINDAYIZ"

"Bir şeyleri açıklamak, korkutmak değil de tedbir almak bizim bakış açımız" diyen Kendir, Yalova kentsel dönüşüme kendisini hazırlasın. Kentsel dönüşüm master planı yapılsın. Sonucunda bu sabah deprem meydana geldi. Tabi kahin değiliz fakat anlattığım gibi bir takım olayların da geldiğini de fark ediyoruz. Halkın sade olarak bilmesi lazım olan, biz Kuzey Doğu Anadolu fay hattı üstündeyiz ve bu depremde özellikle ifade ediyorum büyük ve yıkıcı depremler 7 ve üstü depremleri 10 ile 30 sene içinde bekleyebiliriz. Fakat tabi kesin bir şey söyleyemeyiz, bugün de, yarın da deprem olabilir. Bu stres her geçen gün yükleniyor ve bu nedenle büyük bir tehlike altındayız" ifadelerini kullandı.

"BEKLENEN DEPREM İSTANBUL DEĞİL, YALOVA DEPREMİ"

Beklenen depremin İstanbul değil, Yalova'yı vuracağını söyleyen Kendir, "Deprem manasında bir dönüşüm olmadı. İstanbul'da çok yapı stoku var. Örnek veriyorum, 20 milyon nüfus olduğu için pekte bizi takmıyorlar fakat fay hattı Yalova'dan geçiyor. "İstanbul depremi" dedikleri esasen Yalova depremi. Nüfus yoğunluğu sebebi ile İstanbul etkilenecek" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal