Deprem Tahmincisi Frank Hoogerbeets, 21 Şubat'ta 7, 8 Büyüklüğünde Bir Deprem Olacağını Söyledi

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak tanıtan Frank Hoogerbeets, Şubat ayı için korkutan tahminini açıkladı. Hoogerbeets, 21 Şubat Perşembe günü 7, 8 veya daha büyük bir deprem olacağını iddia etti.

20.02.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-10:09) Deprem Tahmincisi Frank Hoogerbeets, 21 Şubat'ta 7, 8 Büyüklüğünde Bir Deprem Olacağını Söyledi

Dünyada her gün ufak tefek çok sayıda deprem oluyor. Depremler en yoğun olarak Pasifik Ateş Çemberi ismi verilen bölgede oluyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı güzergahında olan Türkiye de aktif deprem kuşağı içinde yer alıyor.

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak isimlendiren Frank Hoogerbeets, bir dizi deprem tahminini geride bıraktığımız günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı.

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması olacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını ifade etmişti.

Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı.

Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM İDDİASI

Tahmininden son derece emin olduğunu ifade eden Hoogerbeets bu kez mega deprem için net tarihi verdi.

Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin olacağını iddia etti.

Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sayfasından yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 veya daha büyük bir depremin olabileceğine dikkat çekildi.

19 ve 21 Şubat tarihleri kritik günler olarak kaydedildi.

TAHMİNİNİ GÜNEŞ SİSTEMİ GEOMETRİ ENDEKSİ'NE DAYANDIRIYOR

Üç senedir yoğun gözlemler yaptığını ifade eden Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor.

Hoogerbets, üç senedir yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması halinde şiddetli depremlerin görüldüğünü öne sürüyor.

"ÖNCEDEN TAHMİN ETMEK OLANAKSIZ"

Hoogerbets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa bile birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda vazife yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin olası olmadığını kaydediyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların meydana geldiğini belirtiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal