Denizli'deki Depremden Sonra AFAD'dan Açıklama Geldi

Denizli'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin sonrasında AFAD'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada vatandaşların evlere girmemesi istendi.

08.08.2019-16:51 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-16:45) Denizli'deki Depremden Sonra AFAD'dan Açıklama Geldi

AFAD-TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) edinilen bilgilere göre Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 8 Ağustos saat 14.25’te Mw=6.0 şiddetinde bir deprem oldu. İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmada ilk tespitlere göre Denizli’de 5 kişi depremden etkilendi, Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinin üç köyündeki bazı binalar hasar gördü. AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi, konuşlanmak üzere ilçeye gönderildi.

AFAD-TDVM’den (Türkiye Deprem Veri Merkezi) edinilen bilgilere göre Denizli’nin Bozkurt ilçesinde olan 6.0 şiddetindeki depremin olduğu bölgeye en yakın yerleşim yerinin 1.74 kilometre ile Bozkurt’un Armutalanı Mahallesi olduğu belirlendi. AFAD Denizli birimlerine muhtemel takviye için AFAD İzmir ve AFAD Afyonkarahisar Arama Kurtarma Birliklerinden birimler bölgeye gönderildi. AFAD Bursa Arama Kurtarma Birliği’nin haricinde AFAD Muğla, Burdur, Manisa ve Isparta müdürlükleri teyakkuza geçirildi.

Yer kabuğunun 7.09 kilometre altında olan deprem ardından AFAD Denizli’nin haricinde çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 4.5G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak meydana gelen olumsuzluk olup olmadığı belirleniyor. Deprem, Denizli’nin haricinde Aydın, Burdur, İzmir, Afyonkarahisar, Antalya ve yakın çevrede hissedildi. AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay birimleri bölgeye gönderildi.

VATANDAŞLARIN DİKKATİNE

Afad’dan şu uyarılar yapıldı: "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi lazım. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal