Denizli'de Uçak Düştü! Uçakta Bulunan 2 Kişi Aranıyor

Denizli’de havalandıktan yaklaşık 50 dakika sonra irtibat kesilen eğitim uçağını arama çalışmaları 8 noktada sürerken, uçaktaki pilot ve öğrencisinin kimliği tespit edildi.

19.11.2018-17:42 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-17:22) Denizli'de Uçak Düştü! Uçakta Bulunan 2 Kişi Aranıyor

Aydın'daki bir uçuş akademisine ait uçak, bugün saat 11.00'de eğitim için havalandı. Merkezefendi ilçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alınan uçak ile saat 11.50 sularında irtibat kesildi.

Bunun üzerine hem Denizli hem de Aydın yönünden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye, Jandarma, Dağ Arama Kurtarma (DAK) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ve Aydın ekipleri tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Zorlu arazisi şartları ve yoğun sis sebebi ile zorluk çekilirken, ekiplere bölgedeki çobanlar ve köylülerde arama kurtarma çalışmalarında yardımcı oldu.

2 helikopterle devamlı bölge üzerinde uçarak, düşen uçağın tam yerini tespit etmeye çalıştı. Bölgedeki çobanlardan bazıların düşme sesi duyduğunu söylemesi üzerine arama kurtarma çalışmaları bu bölgelerde sıklaştırıldı. Fakat, sarp arazi sebeibi ile araçların giremediği bölgede 3'er kişilik gruplara ayrılan ekipler, çemberi daraltarak çalışmalara devam ediyor.

Pilot Hamdi Yılmaz'ın uçuş eğitimi verdiği öğrencisi Merve Altun'un Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olduğu, 2 senedir de uçuş eğitimi aldığı belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal