Denizli'de Halk Karantinayı Dinlemedi, Belediye Bankları Söktü

Ülkemizde coronavirüs salgınının görülmesinden sonra birçok önlem alındı ve vatandaşlara gerekmedikçe dışarı çıkmayın çağrısında bulundu. Denizli'de yaşlı vatandaşlar uyarıları dikkate almayınca, belediye bankları söktü.

19.03.2020-12:52 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-13:19)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemize de sıçrarken, salgının önüne geçmek için birçok tedbir alındı. Yetkililer halka sosyal izolasyon kapsamında evde kalın mesajı verirken, bu durumu ciddiye almayan vatandaşlar sokağa çıkmaya devam etti. 

Uyarıları dikkate almayan kesim arasında Denizli'de yaşayan yaşlılar da yer aldı. Yaşlılar Bayram Yeri Meydanı'nda oturmaya devam edince Denizli Büyükşehir Belediyesi bankları sökme kararı aldı. Bankların sökülmesiyle birlikte meydan boş kalırken konuyla ilgili açıklamada bulunan bir vatandaş, "Güzel bir uygulama oldu çünkü arkadaşlar tam bilinçlenmedi sanırım. Birbirimize mesafe koymamız gerekirken yine burada bilinçsizce oturmalar oluyor. Onun için virüs bulaştırmama açısından güzel bir uygulama." dedi.

ÖLÜ SAYISI 2 OLDU

Virüsün özellikle yaşlı insanlarda etkili olduğu bilinirken, ülkemizdeki ölü sayısı 2'ye yükseldi. Öte yandan vaka sayısı da 191'e çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal