Denizli'de Evde Kalanlar İçin Davul Zurna Çalındı

Ülke genelinde etkili olan coronavirüs salgınına karşı yetkililer evde kalın çağrısında bulundu. Denizli'de muhtar özel izin alarak evde kalanları eğlendirmek için davul zurna çaldırdı. Evde kalanlar ise oynayarak müziğe eşlik etti.

04.04.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-17:55)

 Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de 20 binden fazla vatandaşı etkiledi. Alınan önlemler üst seviyeye çıkartılırken, vatandaşların evde kalmaları yönündeki uyarılar da altı çizilerek tekrarlandı. Vatandaşlar son günlerde bu durumu ciddiye alırken evlerinde kalmayı tercih etti. Bu durum Denizli'de de etkili oldu ve ilin bazı bölgelerinde vatandaşlar uyarıları dikkate aldı. 

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan Zeytinköy Mahallesi, Zümrüt Mahallesi ve Gökpınar Mahallesi muhtarları Denizli Valiliği ve Pamukkale Kaymakamlığından özel izin alarak, evde kalan vatandaşları eğlendirmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Vatandaşlara moral vermek isteyen vatandaşlar, bir aracın kasasında davul zurna ekibi ile sokakları gezdi. Aracın kasasına da 'Evde Kal Pamukkale' yazılı pankart asılırken, evlerinin pencere ve balkonlarına çıkan vatandaşlar davul zurna ekibine eşlik etti. Bazı vatandaşlar evlerinde bazıları ise sosyal mesafe kuralına uygun şekilde dışarıda oynadı.

"AMACIMIZ EVDE KALAN YAŞLILARIMIZI, GENÇLERİMİZİ EĞLENDİRMEK"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan, Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, "Bu etkinliğin amacı evde kalan yaşlılarımızla gençlerimizi eğlendirmek bir nebze olsun mutu etmek. Geçtiğimiz günlerde Pamukkale İlçe Kaymakamlığının bir çalışması vardı. 65 yaş üstü kişilerin çalışması vardı. Çalışmalarını gezdik. 65 yaşında bir amcamız, ‘Çok sıkılıyorum ne yapacağız?' diye sordu. Bizde böyle bir karar aldık. Şu anda yaşlılarımız eğlensin diye bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Etkinlik için değerlendirme yapan Yasin Toker ise, "Bu yapmış olduğu etkinlikten dolayı Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan beye çok teşekkür ederiz. Bizler evlerimizde otururken bu şekilde etkinliğin düzenlenmesi hem büyükler hem çocuklar için gayet başarılı bir organizasyon olmuş. Herkese çok teşekkür ederiz. Türk halkının evde kalmaları için bir müddet daha sabırlı ve iradeli olmalarını istiyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal