Denizli'de 7 Kilo 125 Gram Ağırlığında Mantar Bulundu

Denizli'de bin 500 rakımlı tepede 7 kilo 125 gram ağırlığında mantar bulundu. Dev mantar görenleri şaşkına uğrattı.

28.05.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-16:55)

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 4 sene önce hizmete aldığı bin 500 rakımdaki Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda yer alan 7 kilo 125 gram ağırlığındaki dev mantar görenleri şaşkına uğrattı.

'TOMBAK' OLARAK BİLİNİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 senesinde hizmete açtığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda olan dev mantar görenleri hayretler içinde bıraktı. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda görev yapan Emin Topal, geride bıraktığımız gün 1500 metre rakımdaki yaylada halk arasında "tombak" olarak tanınan dev bir mantar buldu. Zehirsiz olan ve yenilebilen dev mantarı arkadaşları ile beraber tartan Topal, 7 kilo 125 gram ağırlığını görünce şaşkınlık içinde kaldı.

BULDUKLARI EN BÜYÜK MANTAR

Yazın sıcaktan bunalan vatandaşların koştuğu Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda 7 kilo 125 gram ağırlığında buldukları mantarın bugüne kadarki en büyük mantar olduğunu söyleyen Emin Topal, "tombak" ismi verilen mantarın daha çok zirveye yakın alanlarda görüldüğünü ifade etti. Geçen sene de 4 kilogram dolayında bir mantar bulunduğunu aktaran Topal, mantar sevdalısı Denizlilileri yaylaya beklediklerini ifade ederek, buldukları mantarın soğanla kavurmasının çok güzel olduğunu söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal