Denizden Yediği Şey Elinin Kesilmesine Neden Oldu

Güney Kore'de bir adam denizden alıp yediği şeyin ardından elinde şiddetli bir ağrı hissetti. Doktora giden adamın bakteri kaptığı tespit edildi ve eli kesildi.

27.07.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 27.07.2018-10:40) Denizden Yediği Şey Elinin Kesilmesine Neden Oldu

Güney Kore'de yaşayan 71 yaşındaki bir kişi, çiğ deniz ürünü yediği için bir tür deri enfeksiyonuna yakalandı, şanssız adamın et yiyen bakteri nedeniyle elinin kesildiği bildirildi.

AĞRILARI ARTINCA HASTANENİN YOLUNU TUTTU

The New England Journal of Medicine'ın sayfasında yer verdiği bu hasta, çiğ deniz ürünü yemesinin 12 ardından elinde bir ağrı fark etti. Tip 2 diyabet ve hipertansiyon hastası da olan şanssız adam ağrı uzun zaman devam edince hastanenin yolunu tuttu. Et yiyen bakteri belirlenen adama tedavi yapıldı.

ELİNİ KESTİLER

Chonbuk National University Medical School'dan Dr. Karen Wong, hastalığın bulaşmasının 25 gün ardından talihsiz adamın elinin kesildiğini duyurdu.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Dr. Karen Wong, "Deniz suyuna veya kontamine olmuş çiğ, az pişmiş deniz ürünlerinin yenmesine bağlı olarak bu tür cilt enfeksiyonları olabilir. Kronik karaciğer hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere immün yetmezliği olan hastalarda enfeksiyon ve komplikasyon riski artar" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal