Deniz Yücel Davasında Karar Verildi! Deniz Yücel Kimdir?

Deniz Yücel 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

16.07.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:21) Deniz Yücel Davasında Karar Verildi! Deniz Yücel Kimdir?

Deniz Yücel'in yargılandığı davada savcı, 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından toplam 4 yıl 3 aydan, 15 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

Dava karara bağlanırken, Yücel 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DENİZ YÜVEL KİMDİR?

Alman Die Welt'in Türkiye temsilcisi olan Deniz Yücel, 10 Eylük 1973 yılında Almanya'da doğdu. Berlin Özgür Üniversitesi'nde siyaset bilimi okuyan Yücel, 99 yılında serbest gazeteci olarak meslek hayatına başladı.

2002 yılında haftalık Jungle Wold gazetesinde çalışan Yücel, 2007 yılında ise Die Tagezzeitung gazetesinde çalıştı. Köşe yazıları ile de tanıncan Yücel, sık olarak bu yazılar nedeniyle tartışıldı.

2015 yılında Die Welt gazetisine geçen Deniz Yücel, gazetenin Türkiye temsilciği görevini yürüttü. 2014 yılında bir grup gazeteci arkadaşıyla birlikte Hate Poetry adı altında oluşturdukları ırkçılık karşıtı gösteri için Almanya'da yılın gazetecisi seçilmiştir. Yücel'in 2014 yılında yayımladığı ve Gezi Parkı Protestolarını esas alarak bir 'Muhalif Türkiye' portresi çizdiği taksim İst Überll (Her Yer Taksim) isminde bir kitabı bulunmaktadır. Hem Türk hem Alman vatandaşlığı bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, sanık Deniz Yücel'in muhabir olarak görev yaptığı Die Welt gazetesinde, farklı tarihteki haber ve yazılarında, "silahlı terör örgütleri PKK ve FETÖ propagandası yapma ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarını işlediği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal