Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Deniz Polisini Suya Attılar Aranıyorlar

Yalova’da midye avcılığı yapan gençlere, kontrole gelen deniz polisi ekiplerini öldürmeye teşebbüs suçu sebebiyle 22 yıl hapis cezası istendi.

11.05.2018-17:23 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-17:12) Deniz Polisini Suya Attılar Aranıyorlar

Olay Yalova da gerçekleşti Osmangazi Köprüsü'nün ayak kısımlarında midye toplayıcılığı yapmaları sırasında, kendilerini kontrol etmek için gelen deniz polisi ekibin botuna çarptıktan sonra deniz polisi amirini suya attıkları iddiasıyla 2'si tutuklu olan 6 şüpheli hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerin beraber görev yaptıkları botta seyir halindeyken, 31 Mart günü Osmangazi Köprüsü'nün ayaklarının olduğu kısımlarda midye avcılığı yapan botu ve grubu görünce, Osmangazi Köprüsüne karşı herhangi bir sabotaj yapma ihtimalinden dolayı harekete geçti.

Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı olan ekipler bindikleri bot ile bu kişilerin olduğu yere yanaşmaya çalıştı. Midye avcılığı yapan grubun ise yakalanmamak adına tekneye binip kaçmaya çalışırken, deniz polisi ekiplerin olduğu bota çarpmalarından sonra grup amiri olduğu belirtilen deniz polisini suya attığı ifade edildi. Olaya karışan 6 kişiden 4'ü olay yerinde hemen gözaltına alınırken, 2'si bölgeden kaçtı. Gözaltına alınanlardan 2 kişi, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından hemen tutuklandı. Diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay yerinden kaçan 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

2'si tutuklu olan ve bir diğer, 2'si aranan 6 kişi için Ağır Ceza Mahkemesi, 'kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs', 'görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme' suçları kapsamında dava açıldı. Sanıkların bu davalar sonucunda toplam 14 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi ve yargılanma süreci de Ağustos ayında başlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;