Deniz Kuvvetlerinden Yeni Sistem: FETÖ Metre

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, FETÖ ile mücadele hususunda bir sistem geliştirdi. FETÖ metre diye tabir edilen sistemde FETÖ'cüler daha rahat tespit edilebiliyor.

11.09.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 11.09.2018-14:39) Deniz Kuvvetlerinden Yeni Sistem: FETÖ Metre

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, DKK Personel Başkanı olmasının ardından orduya sızmaya uğraşan FETÖ başta olmak üzere diğer illegal örgütlerle mücadele için özel bir takım kurdu. Bu çerçevede mücadelenin hukuki zeminde merkezi olarak yapılmasını tesis etmek için Personel Başkanlığı bünyesinde Adli Takip İnceleme ve İdari İşlem Şubesi (ATİİİŞ) kuruldu. Bu birimde vazife yapacak takım, Balyoz ve İzmir Casusluk kumpas davaları mağduru askerler ile daha önce Yaycı’nın yakından bildiği her sınıftan subay ve astsubaylardan kuruldu.

FETÖ metre analizi gerçekleştirilecek kişi için komutanlıktan alınan bilgiler ile 16 bakanlık ve 25 kamu kurumundan alınan bilgiler, yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılan “karar destek programına” yüklenerek, ortaya çıkan sonuçlar uzmanlar tarafından analiz edilmeye başlandı. Uygulama için ilk önce 29 ana kriter tespit edildi ve sistem, darbe kalkışmasında yer aldığı somut kanıtlarla belirlenen kişiler için kullanıldı.

FETÖ metreye girilen verilerin neticesinde birbirini tanımadıklarını öne süren darbe sanıklarının birçok ortak noktası da belirlendi. Çoğu kurmay olan bu subayların yüksek lisans veya doktora tez danışmanlarının FETÖ’den yargılanmaları, askeri lise sınavında aynı sorulara doğru ve yanlış yanıt vermeleri, aynı ortaokul mezunu olmaları, vazifeye atanmalarının ardından birçoğunun personel temin merkezleri ile ölçme ve değerlendirme vazifelisi olmak istemeleri gibi ortak özelliklerinin belirlenmesi ardından FETÖ metre sistemi daha da kuvvetlendirildi.

Bu şekilde FETÖ metre için ana kriter 70’e, alt kriter sayısı ise 249’a yükseltildi. “Kurunun yanında yaşın yanmasına izin verilmeyecek” mantığı üstüne sistemi tekrar ele alan FETÖ metre uzmanları tarafından, ana kriterlerden “Bank Asya” için 21, FETÖ üyesi olduğu tespit edilen üst düzey subayların sicil amirliğini yaptığı askerler için 7, FETÖ’ye ait kurumlarda yakınları görev yapan askerler için 8, askeri lise için 12, okulu bitirme derecesi için ise 5 alt kriter kurularak hata payı en aza düşürüldü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal